Ana içeriğe atla

Yatırım Sektörleri

Popüler Yatırım Sektörleri
Bu yazımızda Japonya’daki en popüler ve umut vaat eden sektörlerden bahsedeceğiz. Bu sektörler yatırımcılar için en revaçta olan alanlardır ve Japonya’dan büyük getirilere sahiptir. Yani, bir yatırımcı olarak “Ben Japonya’da nelere yatırım yapabilirim?” diyorsanız, makaleyi okumaya devam etmenizi tavsiye ederiz. 

1) Olimpiyatlar ve Paralimpik ile İlgili İş Olanakları 
Gelen turist sayısı, 2017 yılında şimdiye kadarki en yüksek 28 milyonu aştı. 2020'de yaklaşmakta olan Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları nedeniyle hazırlık olarak turizm, güvenlik ve dil öğrenimi gibi çok çeşitli hizmetlerde birçok iş fırsatı ortaya çıkmaktadır. Aşağıda belirtilen iş alanları yabancı yatırımcılar için en iyi fırsatlardır; 
  1. Yelken Sporu 
  2. Minpaku (boş evlerin turistik konaklama olarak kullanılması) 
  3. Spor ve Eğlence İle İlgili İşler 
  4. Dil Eğitimi 
Akıllı Robotlar 

İki tür robot çeşitleri vardır; 

Endüstriyel robotlar: üretim kaynakları, kaynak, boya, montaj, nakliye vb. işlerde kullanılır. 
Servis robotları: hareketlilik (ulaşım), tıbbi, hemşirelik, refah, sağlık, güvenlik, temizlik, altyapı vb. alanlarda kullanılır. 

Endüstriyel robotlar için talep söz konusu olduğunda, Japonya piyasası, operasyonda olan robot sayısına göre dünya genelinde 1. sırada yer almaktadır. Üretim olarak, küresel robot gönderilerinin yaklaşık %50'si Japonya'da üretilmektedir. Japonya'daki servis robotlarına olan talebin, 2035'e kadar olan 20 yıllık sürede %13,9'luk bir önemli ölçüde artması bekleniyor. Japonya ayrıca, hizmet robotu üreticilerinin sayısına göre dünyada 4. sırada olan bir üretim pazarı olarak güçlü bir küresel varlığa sahiptir. 

Biyofarmasötikler ve Biyobenzerler 

Japonya'nın ilaç piyasası küresel olarak 3. sırada ve %3,4'lük bir bileşik yıllık büyüme hızında büyüyor. 
Japon hükümeti sağlık sektörünü büyüme endüstrisi olarak konumlandırdı ve teknoloji ve hizmetlerin yaratılmasını ve destekleme altyapısının büyüme stratejilerinin bir parçası olarak geliştirilmesini sağladı. Bu hedeflere ulaşmak için gerekli düzenlemeler de geliştirilmektedir. 
Biyofarmasötikler, genel küresel ilaç satışlarının yaklaşık %30'unu oluştururken, ürünler Japonya'daki satışların yalnızca %10'unu oluşturuyor. Bu nedenle, Japon biyofarmasötik pazarı için hızlı büyüme öngörülmektedir. 
Biyobenzer piyasada da halen geliştirilmekte olan çeşitli ürünlerle birlikte hızla büyüyen bir piyasadır. 

Akıllı Tarım 

Akıllı tarım için iç piyasanın büyüklüğü 2015 Mali Yıl’da yaklaşık 9,72 milyar Yen olarak gerçekleşti ve ML 2020'de 33,19 milyar Yen'e yükselecek. Ayrıca, ML 2017'ye kadar, temel olarak, çiftlik ürünlerinin üretim kontrolü gibi ekim destek çözümlerine odaklanılmıştı, ancak ML2018'den sonra, satış ve destek çözümlerinin artması bekleniyor. Buna ek olarak, insanlı ve insansız tarım makineleri ile insansız çalışmayı gerçekleştiren sistemler arasında etkileşimi sağlayan sistemler popüler hale geleceğinden, hassas çiftçiliğin ML 2018 civarında artması beklenmektedir. 
VR / AR 

Şimdiye kadar, VR / AR büyük ölçüde Japonya'da eğlence amaçlı kullanılmıştır. Bununla birlikte, önümüzdeki yıllarda teknolojilerin tıp, turizm, perakende ve üretim gibi çok çeşitli endüstrilerde uygulanması beklenmektedir. 

Yenilenebilir Enerji 

Enerji kendi kendine yeterlilik oranını arttırma ve düşük karbonlu bir toplum oluşturma hedeflerini göz önünde bulundurarak, yenilenebilir enerjiyi uygulamak Japon hükümeti için önemini sürdürmüştür. Giriş tarife (FIT) planının uygulanmasından bu yana, yenilenebilir enerjinin kurulu gücü 2,5 kat artmıştır, özellikle de güneş enerjisi merkezindedir. 

Elektrik ve Yenilenebilir Enerji 
2011'deki Büyük Doğu Japonya Depremi, Japonya'daki enerji ortamı üzerinde çeşitli etkiler yarattı. Japonya'nın enerji kendi kendine yeterliliği, 1960’da %58,1’den 2010’da %19,9’a düştü, bu da yüksek ekonomik büyüme döneminde enerji talebinin artmasıyla kömürden petrole petrolün ileri dönüşümünü yansıtıyor. Büyük Doğu Japonya Depremi, bir dizi santralin birbiri ardına kapanmasına neden olarak, 2013 yılında %6'ya düşen enerji kendi kendine yeterliliğinde düşüşe yol açtı. Fosil yakıt ithalatı, bu kıtlığı telafi etmek için ciddi bir şekilde arttırıldı. Bu süre zarfında, uluslararası petrol fiyatlarının 2014 yazına kadar yükselmesiyle birlikte, artan fosil yakıt ithalatı da ticaretteki dengenin bozulmasında bir etken oldu. Bu durum elektrik fiyatlarının yükselmesine neden olmuş ve KOBİ'ler, küçük işletmeler ve hane halkları dahil olmak üzere sanayi sektörleri üzerinde önemli bir etki yaratmıştır.  

Hayat Bilimi 
Hem dünya piyasasında hem de tıbbi ürün piyasasında yüzde 10'luk bir paya sahip olan Japonya, ABD'nin yanında dünyanın iki numaralı piyasasına sahip. Bir dizi yabancı şirket Japon piyasasına girdi.  

Bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) 

BİT sektörü, akıllı telefonların ve bulut hizmetlerinin genişlemesiyle dünya çapında hızla büyüyor ve değişiyor. Değişiklikler, içerik platformlarından veya üst katman endüstrisinden, B2B çözümleri veya veri merkezi işlerinden oluşan BİT servis endüstrisi, sistem yapımından sorumlu entegratör endüstrisi, mobil ve sabit iletişim kuran telekomünikasyon taşıyıcıları ve telekomünikasyon teçhizatı sağlayan telekomünikasyon teçhizatı tedarikçilerinden terminale kadar değişmektedir. Bilgi iletişimiyle ilgili hizmetler, telekomünikasyon ve bilgi hizmetleri, tüm BİT endüstrileri arasında en üst sırada yer almakta ve toplamın büyük kısmını oluşturmaktadır.



Çevirmen Aslı Alkış

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Japonya'da Vergiler

Bu yazımıda Japonya'da iş kurma hakkında en sık sorulan bazı soruların cevaplarını bulacaksınız. Japonya'nın Kurumlar Vergisi Oranı Nedir? Etkin kurumlar vergisi oranı, vergilendirilebilir gelirin kapsamına ve iş yerinizin yetkisi altındaki yerel yönetime göre değişir. J aponya'da Ne Tür Kurumlar Vergisi Vardır ? Japonya'da bir şirketin faaliyetlerinden elde edilen gelire uygulanan vergiler arasında kurumlar vergisi (ulusal vergi), yerel kurumlar vergisi, kurumlar vergisi (yerel vergi), ve özel yerel kurumlar vergisi bulunmaktadır. (ulusal vergi, yerel vergi idarelerinin yanı sıra yerel yönetimlere de dosyalama ve ödemeler yapılsa da bundan sonra topluca "şirket vergileri" olarak anılacaktır) Kurumlar Gelir Etmese Bile Vergi Ödemek Zorunda mıdır ? Japonya'da ekonomik faaliyetlerde bulunan şirketler, bu ekonomik faaliyetlerin yarattığı kârlar nedeniyle Japonya'da vergiye tabidir.  Vergilendirilebilir gelir / kazanç olmasa b

JAPON EKONOMİSİ

           Japonya ekonomisi, nominal olarak dünyanın üçüncü büyük ve satın-alım yönünden dördüncü büyük ekonomisi olup dünyanın ikinci büyük gelişmiş ekonomiye  sahiptir.  Japonya'nın bir hayli gelişmiş ve piyasa eksenli bir ekonomisi vardır. Japonya, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahiptir. Dünyanın en büyük yedi ekonomisinden oluşan G7 grubunun üyelerinden biridir.                                              Ülkenin ekonomisi Tankan tarafından   Bank of Japan 'ın yönlendirilmesiyle    önceden planlanır.                   Tokyo, Japonya'nın finansal merkezidir. ( Tokyo'nun finans merkezi Marunouchi ) Mali Hesap Dönemi   :  1 Nisan - 31 Mart Para Birimi :  Japon Parası   1 JPY = 0.009 Temel işletmecilik Motor araç ve gereçleri                                                                  Elektronik Aletler                              

JAPONYA'DA GEZİLECEK EN İYİ YERLER

J aponya dünyanın en iyi seyahat noktalarından biri haline geliyor. Her yıl giderek daha fazla insan  ada ulaşımı, taze suşi, muhteşem tren yolculukları, güvenli şehirler, ilginç gelenekler ve ilginç pop kültürlerini seyahat ediyor. Birçok adaları, demir yolları, feribotlar ve otobüs seferleri ile kolayca dolaşabilir ve iyi bir şekilde hizmet verir. Soğuk, karla kaplı kuzedeki Holkaido adasında Ainu kültürünün ve Kyoto'nun Edo başkentinin antik harikalarını öğrenin. Şikodu'daki tapınak haclarına binin, Hiroşima'nın huzurlu sokaklarını Okinawa'nın tropik adalarında unutulmuş Rykyu kültürünü keşfedin ve Tokyo'nun hareketli sokaklarında hiç bitmeyen eğlencelerinde kaybolun.Japonya, herkes için bir şeyler sunan sıcak, misafirperver ve son derece ilginç bir seyahat noktasıdır. KOYA-SAN Koya-san veya koya dağı ile tanınan 805'ten beri japonya'da uygulanmış bir mezhep olan shingon Budizm'in en önemli yeridir. Tarikatın merkezi ve tapınağın çev