Ana içeriğe atla

Vize İşlemleri

Bu yazımızda Japonya'da vize işlemleri hakkındaki temel sorularınızı cevapladık.  

1) Bir işletme kurmadan önce çalışma vizesi alabilir miyim? 
Prensip olarak, bir iş kurumu kurulmadan önce çalışma vizesi alınamaz, çünkü çalıştıkları bir Japonya kuruluşunun güvence altına alındığı öncülünde başvuru sahipleri (yabancı uyruklular) için çalışma vizeleri verilir. Bununla birlikte, "4 aylık bir işletme müdürü vizesi" için başvuru yapmak veya Tokyo Büyük şehir Hükumeti, Fukuoka şehri ve Niigata şehri vb. Tarafından tanıtılan yabancı girişimcileri artırmak için Programa başvurmak durumunda, bir işletme kurmadan önce vize almak mümkündür. 
2) Japonya'ya göçmenlik izni nasıl alabilirim? 
Japonya'ya girmek isteyen herhangi bir yabancı ülke, ilke olarak, yurt dışındaki bir Japon elçiliği, konsolosluğu veya diğer Japon diplomatik misyonundan önceden elde edilen Japonya'ya giriş amacına karşılık gelen bir vize içeren geçerli pasaporta sahip olmalıdır (bundan sonra, " Japon diplomatik misyonu yurt dışında "). Japonya'ya indikten sonra, yabancı uyruklu kişinin ikamet durumuna ve kalış süresine karar verecek olan bir göçmen subayı tarafından giriş limanında aranmalı ve bir izni damgası almalıdır. 
3) Vize ve ikamet durumu arasındaki fark nedir? 
Bir vizenin, pasaportun geçerli bir pasaport olduğunu ve pasaport sahibinin Japonya'ya girmesine izin vermenin önündeki engellerin olmadığını belgeleyen Japon diplomasi misyonundan önceden alınmış olan Japonya'ya giriş için gerekli olan bir tavsiye mektubunu alınması gerektiği söylenebilir. Bu vizenin kapsamı. Doğrusu Japonya’ya girmek ve ikamet etmek isteyen yabancı uyruklular giriş limanlarına vardıklarında iniş izni aldıklarında ikamet durumu belirlenir. Başka bir deyişle, ikamet durumu, yabancı bir vatandaşın Japonya'da kalmasına izin verilen gerekçeleri; Yabancı uyrukluların, Göçmenlik Kontrolü ve Mülteci Tanıma Kanun'unda öngörülen faaliyetleri yürütmesini ve bu faaliyetleri yürütmek amacıyla Japonya'da ikamet etmesini sağlayan bir niteliktir. Yabancı uyruklu bir kişinin Japonya'da kaldığı süre boyunca katılabileceği faaliyetlerin kapsamı, ikamet durumuna göre belirlenir. Yabancı ülke vatandaşı, ikamet statüsünün izin verdiğinden başka bir faaliyette bulunma izninin alınması haricinde, ilke olarak, ikamet statüsünde izin verilenler dışında gelir getiren herhangi bir faaliyette bulunmamalıdır. 
4) Vize alma prosedürleri nelerdir? 
Yurt dışındaki Japon diplomatik misyonlarında vize başvurusu yapıldı. Bununla birlikte, yurt dışındaki Japon diplomatik misyonları, Japonya'daki koşullara yabancı olabilir ve Japonya'da çalışmak isteyen yabancı uyruklular için uzun süreli konaklama vizeleri için başvuru taramalarında gecikmelere ve diğer zorluklara yol açabilir. Bununla beraber, Japonya'daki Göçmenlik Bürosu, yabancı uyruklu kişilerin Japonya'ya girmek ve ikamet etmek isteyen etkinliklerin Japonya'da aranan vizenin koşullarına uygun olup olmadığını belirlemek için sıklıkla bu uygulamaları inceler; bu faaliyetlerin aslında vize koşullarını yerine getirdiği tespit edilirse bir Uygunluk Sertifikası verilir. Bu Uygunluk Sertifikasına, yurt dışındaki bir Japon diplomatik misyonuna verilmişse memnun olmuş ve derhal bir vize verilir. Geçici ziyaretçi vizesi için Uygunluk Belgesi geçerli değildir. 
5) Oturma durumumu nasıl değiştirebilirim? 
Japonya'da ikamet eden ve halihazırda gösterdiği faaliyetleri durdurmak ve münhasıran şu anda sahip olduğu ikamet statüsüne ait faaliyetlerde bulunmak isteyen bir yabancı, statü değişikliği için izin almak zorundadır. İkamet örneğin, yabancı bir ülkedeki bir ana şirketten, Japonya'daki bir yan kuruluşa gönderilen ve şu anda Japonya'da, gönderildiği şirketten istifa etmek isteyen ve ikamet etmek isteyen bir “Şirket İçi Transfer Şirketi” statüsünde gönderilen bir yabancı ülke. Yatırım yapmak ve kendi şirketini işletmek ikametini "İşletme Yöneticisi" statüsünde değişiklik yapmak için başvuruda bulunmalı ve izin almalıdır.  
Bununla birlikte, ikamet statüsündeki bir değişiklik için başvurular otomatik olarak onaylanmaz ve yeni faaliyetler aranan ikamet statüsünün şartlarına ve kriterlerine uymuyorsa izin verilmez. Japonya'da geçici bir ziyaretçi statüsünde ikamet eden yabancı bir vatandaş, özel başvuru ve kaçınılmaz durumlara dayanarak yapılmazsa, ikamet durumunu değiştiremez. Yabancı uyruklu bir ikamet statüsünde değişiklik yapmak için başvuruda bulunmuş ve başvuru sahibinin ikamet statüsüne ilişkin olarak verilen kalış süresinin sona erme tarihine kadar başvuruda herhangi bir karar alınmamışsa, başvuru sahibi, esas olarak Japonya'da aynı ikamet statüsünde, başvuru için karar verildiği tarihe kadar veya hangisi daha kısa olursa olsun, asıl son kullanma tarihinden sonra iki aya kadar geçen süre içinde yapılması gerekir. 
6) Geçici ziyaretçi vizesi nedir? 
Geçici ziyaretçi statüsü, Japonya'da geçici olarak kalırken turizm, iyileşme, spor, akraba ziyaretleri, saha gezileri, kısa kurslara veya toplantılara katılım, iş ilişkileri ve benzeri faaliyetleri kapsar. Geçici ziyaretçi statüsü sahipleri, çalışma faaliyetlerinde bulunamazlar. Bu durumda ele alınacak olan işle ilgili kişilerin türüne dair bazı somut örnekler şunlardır: 

Ticari irtibat, ticari görüşmeler, sözleşme imzalama, satış sonrası servis, reklam veya tanıtım, pazar araştırması veya diğer kısa vadeli ticari faaliyetler için Japonya'ya gönderilen kişiler Japonya'da bir işe yatırım yapmak ve işe başlamak için hazırlık yapan piyasa araştırması ve diğer faaliyetlerin normal olarak geçici ziyaretçi statüsüne girdiği kabul edilir. Geçici ziyaretçi statüsünün kalma süresi 90 gün, 30 gün ve belirlenmiş gün sayısı 15 güne kadardır.

Çevirmen Edanur Zengin 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Japonya'da Vergiler

Bu yazımıda Japonya'da iş kurma hakkında en sık sorulan bazı soruların cevaplarını bulacaksınız. Japonya'nın Kurumlar Vergisi Oranı Nedir? Etkin kurumlar vergisi oranı, vergilendirilebilir gelirin kapsamına ve iş yerinizin yetkisi altındaki yerel yönetime göre değişir. J aponya'da Ne Tür Kurumlar Vergisi Vardır ? Japonya'da bir şirketin faaliyetlerinden elde edilen gelire uygulanan vergiler arasında kurumlar vergisi (ulusal vergi), yerel kurumlar vergisi, kurumlar vergisi (yerel vergi), ve özel yerel kurumlar vergisi bulunmaktadır. (ulusal vergi, yerel vergi idarelerinin yanı sıra yerel yönetimlere de dosyalama ve ödemeler yapılsa da bundan sonra topluca "şirket vergileri" olarak anılacaktır) Kurumlar Gelir Etmese Bile Vergi Ödemek Zorunda mıdır ? Japonya'da ekonomik faaliyetlerde bulunan şirketler, bu ekonomik faaliyetlerin yarattığı kârlar nedeniyle Japonya'da vergiye tabidir.  Vergilendirilebilir gelir / kazanç olmasa b

JAPON EKONOMİSİ

           Japonya ekonomisi, nominal olarak dünyanın üçüncü büyük ve satın-alım yönünden dördüncü büyük ekonomisi olup dünyanın ikinci büyük gelişmiş ekonomiye  sahiptir.  Japonya'nın bir hayli gelişmiş ve piyasa eksenli bir ekonomisi vardır. Japonya, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahiptir. Dünyanın en büyük yedi ekonomisinden oluşan G7 grubunun üyelerinden biridir.                                              Ülkenin ekonomisi Tankan tarafından   Bank of Japan 'ın yönlendirilmesiyle    önceden planlanır.                   Tokyo, Japonya'nın finansal merkezidir. ( Tokyo'nun finans merkezi Marunouchi ) Mali Hesap Dönemi   :  1 Nisan - 31 Mart Para Birimi :  Japon Parası   1 JPY = 0.009 Temel işletmecilik Motor araç ve gereçleri                                                                  Elektronik Aletler                              

JAPONYA'DA GEZİLECEK EN İYİ YERLER

J aponya dünyanın en iyi seyahat noktalarından biri haline geliyor. Her yıl giderek daha fazla insan  ada ulaşımı, taze suşi, muhteşem tren yolculukları, güvenli şehirler, ilginç gelenekler ve ilginç pop kültürlerini seyahat ediyor. Birçok adaları, demir yolları, feribotlar ve otobüs seferleri ile kolayca dolaşabilir ve iyi bir şekilde hizmet verir. Soğuk, karla kaplı kuzedeki Holkaido adasında Ainu kültürünün ve Kyoto'nun Edo başkentinin antik harikalarını öğrenin. Şikodu'daki tapınak haclarına binin, Hiroşima'nın huzurlu sokaklarını Okinawa'nın tropik adalarında unutulmuş Rykyu kültürünü keşfedin ve Tokyo'nun hareketli sokaklarında hiç bitmeyen eğlencelerinde kaybolun.Japonya, herkes için bir şeyler sunan sıcak, misafirperver ve son derece ilginç bir seyahat noktasıdır. KOYA-SAN Koya-san veya koya dağı ile tanınan 805'ten beri japonya'da uygulanmış bir mezhep olan shingon Budizm'in en önemli yeridir. Tarikatın merkezi ve tapınağın çev