Ana içeriğe atla

Japonya'da İş Kurmak


Bu makalemizde Japonya'da iş kurma hakkında en sık sorulan bazı soruların cevaplarını bulacaksınız.


Japonya'da ne tür işletmeler var?

Yabancı şirketler genellikle Japonya'da şu üç tür iş varlığını kurarlar; temsilcilik, şube ve yan kuruluş. Daha fazlası için Japonya'daki iş varlıkları makalemize bakabilirsiniz.

Bu tür işletme varlıkları arasındaki fark nedir?

Yabancı şirketler genellikle bir şube veya bir yan şirket kurarak ticari faaliyetlerde bulunurlar. Temsilciliklerin satış faaliyetlerinde bulunmasına izin verilmez. 

Bir ofis kurmak ne kadar sürer?

Bir şube ofisinin durumuna göre, tescil edilecek şube ofis bilgisinin belirlenmesinden yaklaşık bir ay sürer. Bir yan kuruluş için, kurulacak bir şirketin özelliklerinin belirlenmesinden sonra yaklaşık iki ay sürer.

Bir şube veya yan kuruluş kurmanın maliyeti nedir?

İlk maliyet olarak göz önünde bulundurulması gerekenler; şirket kuruluşu, vergi bildirimleri, yerel personel alımı, daimi bir ofis kurulması, yabancı uyruklu insanlar için kalıcı konut kurulması, vize almak vb. şeklindedir. Yan kuruluş kurmak için yaklaşık 610.000 Yen, bir şubenin kurulması ise yaklaşık 420.000 yen tutarında. Bu maliyet rakamları yaklaşık değerlerdir ve profesyonel vekiller için hem gerçek masrafları hem de ücretleri içerir.

Bir ofis kurmak için minimum gereksinimler nelerdir?

Bir şube için, Japonya'daki en az bir temsilcinin bir adresi olmalı ve Japonya’da ikamet etmelidir.Ticari tescil için, başvuranın merkez ofisinin varlığını gösteren belgeler (kendi ülkesinde tescil veya yetkili makamların belgeleri gibi), temsilcinin Japonya'da atanmasını onaylayan belgeler (başvuru sahibi içinde uygun kuruluş tarafından verilen kararı destekleyen dakikalar gibi) , anonim şirket vb. incelenmelidir. Daha fazla ayrıntı için lütfen ticari kayıt uzmanlarına danışın.

Japonya'da bir varlık oluşturmak için prosedürler nelerdir?

Hem bir şube hem de bir yan kuruluş, Hukuk İşleri Bürosu'na ticari tescil ile kurulmuştur. Lütfen Japonya'da bir varlık oluşturmak için prosedürlerin genel akışına bakınız.

Japonya'da ikamet etmeyen bir kişi temsilci olabilir mi?

Yerleşik olmayan kişi, bir yan kuruluşun temsilcisi olabilir. Bir şube için, Japonya'daki en az bir temsilcinin bir adresi olmalı ve Japonya’da ikamet etmelidir.

Herhangi biri, Hukuk İşleri Bürosu ile ticari tescil işlemine katılabilir mi?

Herkes ticari tescil prosedürüne dahil olabilir, ancak prosedürü deneyimli ticari tescil uzmanlarına dış kaynak olarak vermelidir. Yüz yüze görüşmek bu işleri daha da kolaylaştıracaktır ve daha kesin hale getirecektir.






Çevirmen Aslı Alkış

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Japonya'da Vergiler

Bu yazımıda Japonya'da iş kurma hakkında en sık sorulan bazı soruların cevaplarını bulacaksınız. Japonya'nın Kurumlar Vergisi Oranı Nedir? Etkin kurumlar vergisi oranı, vergilendirilebilir gelirin kapsamına ve iş yerinizin yetkisi altındaki yerel yönetime göre değişir. J aponya'da Ne Tür Kurumlar Vergisi Vardır ? Japonya'da bir şirketin faaliyetlerinden elde edilen gelire uygulanan vergiler arasında kurumlar vergisi (ulusal vergi), yerel kurumlar vergisi, kurumlar vergisi (yerel vergi), ve özel yerel kurumlar vergisi bulunmaktadır. (ulusal vergi, yerel vergi idarelerinin yanı sıra yerel yönetimlere de dosyalama ve ödemeler yapılsa da bundan sonra topluca "şirket vergileri" olarak anılacaktır) Kurumlar Gelir Etmese Bile Vergi Ödemek Zorunda mıdır ? Japonya'da ekonomik faaliyetlerde bulunan şirketler, bu ekonomik faaliyetlerin yarattığı kârlar nedeniyle Japonya'da vergiye tabidir.  Vergilendirilebilir gelir / kazanç olmasa b

JAPON EKONOMİSİ

           Japonya ekonomisi, nominal olarak dünyanın üçüncü büyük ve satın-alım yönünden dördüncü büyük ekonomisi olup dünyanın ikinci büyük gelişmiş ekonomiye  sahiptir.  Japonya'nın bir hayli gelişmiş ve piyasa eksenli bir ekonomisi vardır. Japonya, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahiptir. Dünyanın en büyük yedi ekonomisinden oluşan G7 grubunun üyelerinden biridir.                                              Ülkenin ekonomisi Tankan tarafından   Bank of Japan 'ın yönlendirilmesiyle    önceden planlanır.                   Tokyo, Japonya'nın finansal merkezidir. ( Tokyo'nun finans merkezi Marunouchi ) Mali Hesap Dönemi   :  1 Nisan - 31 Mart Para Birimi :  Japon Parası   1 JPY = 0.009 Temel işletmecilik Motor araç ve gereçleri                                                                  Elektronik Aletler                              

JAPONYA'DA GEZİLECEK EN İYİ YERLER

J aponya dünyanın en iyi seyahat noktalarından biri haline geliyor. Her yıl giderek daha fazla insan  ada ulaşımı, taze suşi, muhteşem tren yolculukları, güvenli şehirler, ilginç gelenekler ve ilginç pop kültürlerini seyahat ediyor. Birçok adaları, demir yolları, feribotlar ve otobüs seferleri ile kolayca dolaşabilir ve iyi bir şekilde hizmet verir. Soğuk, karla kaplı kuzedeki Holkaido adasında Ainu kültürünün ve Kyoto'nun Edo başkentinin antik harikalarını öğrenin. Şikodu'daki tapınak haclarına binin, Hiroşima'nın huzurlu sokaklarını Okinawa'nın tropik adalarında unutulmuş Rykyu kültürünü keşfedin ve Tokyo'nun hareketli sokaklarında hiç bitmeyen eğlencelerinde kaybolun.Japonya, herkes için bir şeyler sunan sıcak, misafirperver ve son derece ilginç bir seyahat noktasıdır. KOYA-SAN Koya-san veya koya dağı ile tanınan 805'ten beri japonya'da uygulanmış bir mezhep olan shingon Budizm'in en önemli yeridir. Tarikatın merkezi ve tapınağın çev