Ana içeriğe atla

JAPONYA'DA GEZİLECEK EN İYİ YERLER

Japonya dünyanın en iyi seyahat noktalarından biri haline geliyor. Her yıl giderek daha fazla insan  ada ulaşımı, taze suşi, muhteşem tren yolculukları, güvenli şehirler, ilginç gelenekler ve ilginç pop kültürlerini seyahat ediyor. Birçok adaları, demir yolları, feribotlar ve otobüs seferleri ile kolayca dolaşabilir ve iyi bir şekilde hizmet verir.

Soğuk, karla kaplı kuzedeki Holkaido adasında Ainu kültürünün ve Kyoto'nun Edo başkentinin antik harikalarını öğrenin. Şikodu'daki tapınak haclarına binin, Hiroşima'nın huzurlu sokaklarını Okinawa'nın tropik adalarında unutulmuş Rykyu kültürünü keşfedin ve Tokyo'nun hareketli sokaklarında hiç bitmeyen eğlencelerinde kaybolun.Japonya, herkes için bir şeyler sunan sıcak, misafirperver ve son derece ilginç bir seyahat noktasıdır.


KOYA-SAN


Koya-san veya koya dağı ile tanınan 805'ten beri japonya'da uygulanmış bir mezhep olan shingon Budizm'in en önemli yeridir. Tarikatın merkezi ve tapınağın çevresinde büyüyen küçük kasaba. Kobo Daishi'in türbesi olan bu ormanlık Koyo Dağı Şikoku 88 Tapınak Hacının başlangıç ve bitiş yeridir. Turistler burada  geceleri tapınakta kalmalarına izin verilen keşiş hayatının tadını çıkarabilir.


ISHİGAKİ

Okinawa'nın batısında bulunan Ishigaki, Japonyanın önde gelen plaj yeridir .Yaeyama takımlarındaki diğer adaları keşfetmek için iyi bir başlangıç noktasıdır. Japonya'nın en iyi plajlarıyla bilinen Fusaki ve  Maezato'daki plajlar korumalı olduğundan , özellikle aileler arasında popülerdir. Tokyo'nun 1.250m (2.000 kilometre) güneyinde bulunan Ishigaki diğer japon şehirlerinin sahip olduğu tapınaklara sahip olmayabilir. Ancak plaj, su sporları veya Nosoko Dağına tırmanan bir günün ardından enerjiye sahip olan ziyaretçiler için çoşkulu bir gece hayatına sahiptir.

KYOTA

Bugün Kyota yalnızca Kyota viyaletinin başkentidir. Ancak bir zamanlar 1000 yıldan fazla  bir süredir Japonya'nın imparatorluk başkenti olarak hizmet vermiştir. Honshu Adası'nın merkezinde bulunan ve 1.5 milyon kişilik bu şehir 10.000 Tapınak şehri olarak bilinir, çünkü en yüksek puan alan Fushimi İnari Tapınağı ve Budist tapınakları da dahil olmak üzere binlerce Şinto tapınağı vardır.Kyota ayrıca güzel bahçeleri ve Japonya'nın en iyi iyilerinden biri olarak kabul edilen  Temmuz kutlaması Gion Matsuri festivaliyle ünlüdür .


NARA 

Bir zamanlar Heijo olarak bilinen 710'da kurulan Japonya'nın ilk kalıcı başkentiydi.Başkent hükümetin güçlü Budist manastırları tarafından tehdit edildiği 784'te Nagaoka'ya taşındı. Kyota'dan bir saatten kısa bir süre içinde bulunan ve Japonya'nın en eski ve en büyük Tapınaklarını görmek popüler bir turizm etkinliğidir.Ziyaretçiler özellikle konsolide binaları , manikürlü çimleri ve araziyi dolaşan geyikleriyle Todaij Tapınağını seviyolar.


NİKKO

Nikko japonya'nın çok fazla para harcanarak dekore edilmiş Tapınağı ve Takugawa leyasu'nun türbesi Toshogu ile ünlü olan Nikko Milli parkının girişindeki küçük bir kasabadır.Bir diğer dikkat çekici kırmızı lake Shin-kyo köprüsüdür.Japanyo'da görülmesi gereken popüler yerlerden biri olan milli park , doğal dağlık manzaralar ,göller , şelaleler, vahşi maymunlar ve daha birçok yürüyüş parkuru sunmaktır.Büyüleyici manzaralar tüm yıl boyunca mevcut olmakla birlikte , sonbaharda  Nikko'yu ziyaret etmek için özellikle iyi bir zamandır.O zaman yapraklar manzarayı muhteşem renk patlamalarıyla dönüştürür.

TOKYO

İnsanlarla karışmaktan hoşlanan gezginler Tokyo'yu sevecekler.Japon başkentinin metropol bölgesi dünyadaki en kalabalık bölgedir.Geleneksel bahçelerde kiraz çiçeklerini izlemekten Tuskiji'deki balık pazarına , Tokyo antik mabetlerden karaoke barlara kadar herşeyi harmanlamaktadır.Sadece bu  eğlenceli şehrin sokaklarında yürümek , enerji verici bir deneyim olabilir. Tokyo'nun hızı çok çılgınlaştığında , ziyaretçiler güzel Shinjuku Gyoen ulusal Bahçesinde rahatlamayı tercih ediyor.

HİROSHİMA

Honshu Adasında bulunan Hiroşima 500 yıldan daha eski , birçok japon kentinden daha genç fakat dünyada atom bombası atılan ilk şehir olan 6 Ağustos 1945 tarihinde mühürlendi.Bu nedenle kentin ilgi çekici yerleri barış etrafında toplanır. Barış Parkı, Barış Anıtı ve Barış Anıtı Müzesi. Şehir ayrıca Hiroşima kalesi ve Shukkein en batık bahçesi gibi daha hoş düşünceler uyandıran büyüleyici merkezlerine sahiptir.

TAKAYAMA 

Japonya'nın kuzeyindeki Alp'lerin yakınında bulunan Takayama Japonya'nın en iyi  korunmuş eski şehirlerinden birine sahip olmasıyla ünlüdür.Eski şehrin en güzel bölümüne Sanmachi denir.Sake bira imalathanelerine ve küçük butiklere ev sahipliğ yapan ahşap binalarla dolu üç dar şeritten oluşur.


KANAZAWA

Kazanawa , büyük bir kale ve güzel bahçenin etrafına inşa edilen Japonya'nın 4. büyük şehriydi. II dünya savaşı sırasında bombardımandan kaçan Samurai evleri Nagashi Chaya'nın  büyüleyici geyşa çay bahçesi bölgesi olan Nagamachi gibi geleneksel şehir içi alanlar bozulmadan kalıyor ve dolaşmaktan zevk alınıyor.


                                                                      Çevirmen  Eda Nur Zengin 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Japonya'da Vergiler

Bu yazımıda Japonya'da iş kurma hakkında en sık sorulan bazı soruların cevaplarını bulacaksınız. Japonya'nın Kurumlar Vergisi Oranı Nedir? Etkin kurumlar vergisi oranı, vergilendirilebilir gelirin kapsamına ve iş yerinizin yetkisi altındaki yerel yönetime göre değişir. J aponya'da Ne Tür Kurumlar Vergisi Vardır ? Japonya'da bir şirketin faaliyetlerinden elde edilen gelire uygulanan vergiler arasında kurumlar vergisi (ulusal vergi), yerel kurumlar vergisi, kurumlar vergisi (yerel vergi), ve özel yerel kurumlar vergisi bulunmaktadır. (ulusal vergi, yerel vergi idarelerinin yanı sıra yerel yönetimlere de dosyalama ve ödemeler yapılsa da bundan sonra topluca "şirket vergileri" olarak anılacaktır) Kurumlar Gelir Etmese Bile Vergi Ödemek Zorunda mıdır ? Japonya'da ekonomik faaliyetlerde bulunan şirketler, bu ekonomik faaliyetlerin yarattığı kârlar nedeniyle Japonya'da vergiye tabidir.  Vergilendirilebilir gelir / kazanç olmasa b

JAPON EKONOMİSİ

           Japonya ekonomisi, nominal olarak dünyanın üçüncü büyük ve satın-alım yönünden dördüncü büyük ekonomisi olup dünyanın ikinci büyük gelişmiş ekonomiye  sahiptir.  Japonya'nın bir hayli gelişmiş ve piyasa eksenli bir ekonomisi vardır. Japonya, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahiptir. Dünyanın en büyük yedi ekonomisinden oluşan G7 grubunun üyelerinden biridir.                                              Ülkenin ekonomisi Tankan tarafından   Bank of Japan 'ın yönlendirilmesiyle    önceden planlanır.                   Tokyo, Japonya'nın finansal merkezidir. ( Tokyo'nun finans merkezi Marunouchi ) Mali Hesap Dönemi   :  1 Nisan - 31 Mart Para Birimi :  Japon Parası   1 JPY = 0.009 Temel işletmecilik Motor araç ve gereçleri                                                                  Elektronik Aletler